Menta


Descrierea plantei

Menta este o planta perena versatila, care a fost cultivata incă din cele mai vechi timpuri. Prima apariție documentata a plantelor datează din anul 1000 î.Hr., cand frunzele de menta uscate au fost gasite in piramidele vechi egiptene. De-a lungul timpului, aceasta planta a fost considerata ca fiind ca o planta cu multiple intrebuintari iar uleiul esential extras din ea este folosit in industria cosmetica, in arta culinara si in produsele de sanatate din întreaga lume.

Uleiul de menta are capacitatea de a ajuta la ameliorarea problemelor stomacale și pentru a sustine o functie respiratorie sanatoasa atunci cand este utilizat intern.  Avand multiple utilizari, uleiul esential de menta continua sa fie unul dintre cele mai vandute și preferate uleiuri esentiale.

menta

Intrebuintari si beneficii

  • Căutați ceva puternic și natural pentru a vă împrospăta respirația? Se amestecă o picătură de ulei de mentă cu o picătură de ulei esențial de lămâie în apă, luați o gura și clatiti-va dintii si gura pentru a va asigura de o respiratieplacut mirositoare a gurii. Unul dintre ingredientele cheie pentru această clătire a gurii este mentolul găsit în uleiul esential de menta.

Mentolul a fost folosit de secole pentru capacitatea sa de a curăța și de a împrospăta. Când folositi o picătură de ulei de mentă pentru clatirea gurii, trebuie sa stiti ca mentolul este cel care îi conferă o  proaspătă și proastă. Acest element puternic și proaspăt este motivul pentru care Mentă se găsește astăzi în multe produse de sănătate orală.

 

  • Reducerea durerii musculare – Uleiul esențial de mentă este un analgezic natural foarte eficient și relaxant muscular. Este un adjuvant extraordinar in calmarea tensiunii din mușchii inflamați și pentru durerile de cap. Un studiu arată că uleiul de mentă aplicat topic are efecte in reducerea durerii asociate cu fibromialgia și sindromul de durere miofascială. Studiul a constatat că uleiul de mentă, eucalipt, mentol, capsaicină și alte preparate pe bază de plante ar putea fi de ajutor. 

 

  • Ingrijirea sinusurilor – Inhalarea uleiului de mentă difuzat de mai multe ori vă poate desfunda imediat sinusurile și va poate oferi o stare de relaxare in cazul in care gatul va supara. Menta acționează ca un expectorant și poate oferi un real sprijin in caz de răceli, tuse, sinuzită, astm și bronșită.

 

  • Când articulațiile incep sa doara, aplicarea unui ulei pur de mentă amestecat cu ulei de lavandă poate duce la o senzatie de racire a muschilor ca intr-o baie de gheata, dar ajută de asemenea să rămâi cald și uscat.

  • Reducerea poftei de mancare – Inspirarea uleiului esential de mentă  poate ajuta la oprirea poftei de mancare și vă poate ajuta să vă simțiți satul mai repede. Dacă nu puteți avea difuzor împreună cu voi la cină, încercați să aplicați câteva picături pe tample sau pe piept sau să inspirati adanc de cateva ori uleiul esential direct din sticla.

 

  • Energizant natural – Pentru o alternativă sanatoasa non-toxică la băuturile de energizare care sunt periculoase, inspirati din palme ulei esential de menta. Vă va ajuta sa fiti in forma cand aveti calatorii lungi de facut, va va ajuta la scoala imbunatatind capacitatea de concentrare. Pentru cei ce au sindromul oboselii cronice, uleiul de menta poate îmbunătăți focalizarea și concentrarea.

 

  • Îmbunătățiți-vă șamponul – Adăugați 2-3 picături de ulei esențial de mentă in șamponul și balsamul obișnuit de dimineață pentru a stimula scalpul, pentru a vă energiza mintea și pentru a vă trezi! Deoarece este un antiseptic puternic, menta poate ajuta la eliminarea mătretii și a păduchilor. 

 

  • Ameliorarea alergiilor – Uleiul de mentă este foarte eficient la relaxarea mușchilor din caile nazale și poate ajuta la eliminarea mucusului și a polenului din timpul sezonului de alergie. Difuzarea uleiului de menta împreună cu uleiul de cuisoare și uleiul de eucalipt poate reduce simptomele neplacute ale alergiei.

 

  • Reducerea febrei – datorită efectului de răcorire a uleiului de mentă, acesta este un tratament natural excelent pentru a reduce febra mai ales la copii. Amestecați ulei de menta cu ulei de nucă de cocos și masati spatele gatului copilului și pe talpi pentru a ajuta la stabilizarea febrei(în loc de medicamentele clasice alopate).

 

  • Creșterea părului – Uleiul de mentă este utilizat în multe produse de îngrijire a părului , deoarece poate îngroșa și hrăni în mod natural părul deteriorat. Pur și simplu adăugați ulei de mentă in șamponul vostru sau faceți propriul șampon facut in casa din ulei esential de menta cu rozmarin. Acesta poate ajuta la stoparea caderii parului și deteriorarea lui.

 

De unde pot cumpara uleiul de menta

Multe uleiuri esențiale disponibile pe piata conțin aditivi și contaminanți care slăbesc puritatea și puterea uleiului. Cu toate acestea, la doTERRA  o sticlă pură de ulei esențial are potențialul de a schimba viața. De aceea doTERRA are misiunea de a furniza uleiuri esențiale care sunt foarte eficiente, fără aditivi și contaminanți nocivi.

ulei menta

DoTerra garanteaza uleiuri esențiale pure prin intermediul protocolului de calitate CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade). Acest protocol include o serie de teste stricte care asigură faptul că uleiurile esențiale doTerra sunt fara aditivi sau impurități,acestea fiind uleiuri esentiale terapeutice puternice și pure.

Daca doriti sa beneficiati de calitatea lor exceptionala, ma puteti contacta AICI si putem discuta despre nevoile voastre.

Precautii

Posibila sensibilitate cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sunteti sub supraveghere medicala, consultați-va medicul. Evitati contactul cu ochii, urechile si zonele sensibile.

Sursa: www.doterra.com, www.draxe.com

 

Disclaimer: informatiile furnizate pe acest site sunt doar pentru scopuri informationale. Informatiile prezentate sunt rezultatul experientei personale sau sunt cele ale autorilor articolelor preluate si traduse prin intermediul acestui site. Cu toate acestea, aceste informatii NU sunt destinate sa inlocuiasca sfaturile furnizate de medicul dumneavoastra sau de catre un alt specialist in domeniul sanatatii. Nu utilizati informatiile furnizate pe acest site pentru a diagnostica sau a trata o problema de sanatate sau o boala. Daca aveti sau suspectati ca aveti o problema medicala, contactati imediat medicul dumneavoastra.