Pietre pictate manual: o bucurie pentru inima


pietre pictate

Inca de mic copil, ori de cate ori plecam cu parintii in vacanta, in natura in diverse locuri, obisnuiam sa adun pietre, scoici, crengi de copac. Crengile le decojeam cu un briceag si spuneam ca le sculptez, dandu-le diverse forme. Scoicile le adunam de la Marea Neagra si tin minte ca gaseam atunci anumite tipuri de scoici care nu mai pot fi vazute astazi pe litoralul romanesc. Doar in Bulgaria le-am mai intalnit.

Cu pietrele era insa o adevarata poveste si aventura. Le adunam din albia raului Arges, le adunam de la munte, orice piatra care sclipea era o bucurie pentru mine. Mama mea era un pic disperata caci nu stia unde sa le mai puna si chiar ma intreba daca am de gand sa devin geolog cand ma voi face mare.

Nu eram eu sigura ce doream sa ma fac cand urma sa fiu mare, dar eram sigura de un lucru: pietrele mele erau o comoara pentru mine si le admiram in fiecare zi si imi imaginam povesti cu ele.

Pietre pictate? Cine a mai vazut asa ceva?

Anii au trecut si am crescut. Am uitat din pacate de pietre insa nu am uitat de scoici pe care le cautam an de an la mare. Nu era data sa merg la mare si sa nu ma intorc cu cateva exemplare, considerate de mine cele mai frumoase. Iar cand gaseam si cochilii de melci eram chiar norocoasa.

Acum trei ani am fost cu familia in Grecia si pe plaja unde stateam noi, tot cautam de zor macar o mica scoica. Nu era nicio urma de scoica. Tin minte ca mergeam amarata pe malul marii si cautam de zor scoici si mi-am spus cu naduf: „Of, chiar nu e nicio scoica pe aici? E plin de pietre, pietre si iar pietre!”. In momentul acela, jur ca am simtit ca o strafulgerare prin minte. Spusesem „pietre” si dintr-o data ceva s-a redesteptat in mine. Mi-am amintit sentimentul de mic copil…

grecia plaja

Si daca pana atunci ochii mei ignorau total pietrele de pe mal, bine infipte in nisipul fin, dintr-o data le-am dat atentie. Si ce am sesizat? Ca era plin de pietre frumoase, netede, rotunde…minunatii chiar sub nasul meu! Si eu le ignoram…Ma gandeam: de cate ori in viata noastra nu avem langa noi oportunitati si nici nu le vedem pentru ca nu le dam atentie si energie?

Am adunat cateva pietre si uitandu-ma la ele in zare, mi-am spus: „Trebuie sa fac ceva cu pietrele astea! Sunt prea frumoase si deosebite si merita sa fie puse in valoare”. Si atunci mi-a venit ideea ca as putea sa le pictez. Cum? Eu sa pictez? Nu mai pictaseam din gimnaziu, cum sa mai stiu sa fac asa ceva?

Si iata-ma intoarsa acasa din vacanta cu sacose pline de pietre de mare. SI iata-ma cumparand vopsea acrilica, pensule si cate si mai cate!

pietre pictate

Din acel moment imaginatia a inceput sa curga liber. Si am inceput sa pictez. La inceput mai stangaci, apoi mai bine. Important era ca tot ce faceam era din suflet. Era ca o terapie a bucuriei. Ori de cate ori prindeam o dupa amiaza libera, insiram vopselele in fata mea, puneam muzica inspirationala si functie de ceea ce simteam, asta pictam. Asa procedez si in ziua de azi. Asa a luat nastere proiectul meu Gili Happy Colors 🙂

Proiectul Gili Happy Colors

Imaginatia ma poarta liber acolo unde vrea ea. Eu iubesc culorile deschise, vii, pline de contrast. Simt ca am nevoie de ele in viata mea. Culorile vii imi dau bucurie, pofta de viata si optimism. Si exact acest lucru doresc sa il ofer lumii. Cei ce au acum in casele lor pietrele pictate de mine, au apreciat desenele facute din inspiratia mea. Ma bucur ca am dat un strop de bucurie, optimism si o voi darui de acum inainte la fel ca pana acum.

pietre pictate

Pe langa pietrele pictate si care pot fi puse ca decoratiuni oriunde in casa, la birou, am creat si tablouri. Iar recent, am inceput sa fac si pandantive din pietre de mare care se pot asorta la orice tinuta: eleganta, casual sau sport.

In curand voi scrie de unde le puteti achizitiona! Keep in touch! 🙂

Please follow and like us:
20