Setarea intentiilor si atingerea telurilor cu ajutorul aromaterapiei


La fiecare inceput de an multi oameni isi propun sa realizeze in anul ce va veni schimbari majore in viata lor. Setarea intentiilor este destul de usor de facut intr-o prima etapa. In primul rand ne gandim ce ne-am dori sa se schimbe in viata noastra, ce dorim sa imbunatatim. Multe persoane raman doar cu acest gand, visand la o viata mai buna.

vision board

Conform studiilor facute de institute de specialitate, s-a dovedit ca numai un procent de 3% din populatie isi seteaza intentii la inceput de an. Dintre acestia, mai putin de 1% le si scriu pe hartie, dezvoltand o strategie pentru ele. Acum, ghiciti ce se intampla dupa aceasta? 82% dintre cei ce isi seteaza intentii, esueaza. Iar 90% din cei ce si-au stabilit un plan de actiune, esueaza in primele doua saptamani.

Suna descurajant, nu este asa? Cu toate acestea, exista persoane care isi stabliesc un plan, se focuseaza puternic pe el zi de zi si actioneaza. Iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Cand isi seteaza intentiile, multi oameni nu sunt destul de specifici si nu au repere clare. Vor doar ca in general sa le mearga mai bine, fara sa intre in detalii si sa atinga clar locul care ii doare si unde doresc imbunatatiri. Cu cat suntem mai specifici si avem in minte o imagine extrem de clara a ceea ce ne dorim, cu atat este mai bine.

Un prim pas pe care il putem face este sa ne setam intentiile cu ajutorul unui Vision Board, sau in traducere un fel de plansa a intentiilor. Putem avea in casa un colt destinat plansei noastre a viitorului. Poate fi un carton, frumos inramat pe care lipim sau prindem cu ace imagini care ne inspira si care dorim sa faca parte din viata noastra in anul in care am intrat.

Fiecare imagine trebuie sa ne inspire, se ne inveseleasca, sa ne dea o stare de bine interior, sa vibram pozitiv atunci cand ne uitam la ea. Putem pune pe aceasta plansa imagini legate de toate domeniile vietii noastre. Acum cativa ani, cand mi-am facut pentru prima oara Vision Board-ul meu am pus pe el imagini cu ceea ce doream sa realizez in acel an, concertele la care doream sa particip, imagini cu familii facand activitati in aer liber, citate inspirationale. Imaginatia poate sa curga liber!

In momentul in care ne-am setat intentiile, trebuie sa scriem pe o hartie si felul in care dorim sa realizam acele lucruri, ce vom face noi concret pentru a atinge acele teluri. Daca vrem sa slabim, ce suntem dispusi sa facem? Sa mergem la sala, sa alergam? De cate ori pe saptamana? Cat mai clar si specific spus si scris.

Cum ne ajuta uleiurile esentiale in setarea intentiilor

Anumite uleiuri esentiale ne pot sustine in realizarea si atingerea scopurilor noastre, fiind micii prieteni puternici care stau alaturi de noi si ne sunt de ajutor din punct de vedere emotional. Sigur ca preferintele personale conteaza in alegerea lor insa putem sa ne ghidam si dupa  proprietatile lor bine stiute.

Astfel daca obiectivul nostru este sa slabim si ne hotaram ca vom face mai mult exercitiu fizic, uleiurile care ne pot sustine sunt cele care ne motiveaza si ne ridica starea de spirit: uleiurile de citrice(in special grapefruit), menta, rozmarin, busuioc.

Daca dorim sa fim mai creativi de exemplu putem folosi uleiurile esentiale de rozmarin, salvie, busuioc, lavanda sau fenicul. Daca ne propunem sa ne gasim mai mult timp pentru relaxare si sa ne alocam de exemplu 20 de minute in fiecare zi pentru mediatie, avem nevoie de uleiurile esentiale de tamaie, santal sau vetiver.

Pentru a va alcatui propriul amestec functie de nevoile voastre aveti nevoie de a cunoaste proprietatile uleiurilor esentiale, sa cititi si sa va informati inainte.

Din momentul in care v-ati ales uleiurile esentiale care va vor sustine in setarea intentiilor si realizarea scopurilor voastre, le puteti folosi in urmatoarele moduri:

  • repetati-va scopul cu voce tare si rostiti afirmatii pozitive in timp ce folositi blendul de uleiuri esentiale. Focusati-va pe partea pozitiva a scopului vostru.
  • impregnati-va cu aroma aleasa inspirand-o adanc, astfel puteti asocia intentia si scopul vostru cu mirosul unic al amestecului de uleiuri alese.
  • folositi blendul ales de voi de mai multe ori pe zi si ori de cate ori simtiti ca aveti o cadere emotionala si ca nu va mai puteti tine de programul ales sau pasii pe care ii aveti de urmat.

Daca aveti vreo indoiala legata de cum un amestec de uleiuri esentiale va poate ajuta in atingerea scopului vostru, luati in considerare urmatorul aspect: simtul mirosului este foarte puternic si creierul nostru asociaza anumite mirosuri cu anumite obiecte sau cu anumite parti din viata noastra. Spre exemplu mirosul de lavanda poate sa va aminteasca de bunica voastra.

Amintirile din copilarie raman puternic impregnate in memoria noastra si deseori o anumita aroma ne poarta direct in trecut. Astfel incat ori de cate ori veti mirosi blendul pe care vi l-ati creat singuri pentru scopul vostru, va veti aminti de emotia din momentul setarii intentiei si va veti putea canaliza pe drumul indeplinirii visului vostru.

Ai mai multe intrebari la care doresti sa gasesti raspuns? Scrie-mi AICI si spune-mi care sunt problemele cu care te confrunti si spre ce doresti sa te indrepti in alegerile pe care le faci.

Please follow and like us:
20