Sensul vietii noastre


sensul vietii noastre

Astazi este ziua mea:)

S-au adunat cateva floricele frumoase in cosul vietii mele si il port cu bucurie pe fiecare strada a vietii mele. Fiecare floare din acest cos reprezinta multitudinea de experiente prin care am trecut. Si tot ce am invatat din ele. Sunt comorile mele cele mai de pret pentru ca ele m-au modelat sa devin omul de astazi.

Cine stie ce ar fi viata noastra daca intr-un anumit moment nu am fi luat anumite decizii care ne-au schimbat sensul vietii la 180 de grade?

In fiecare moment avem in fata drumuri care ni se deschid. Si chiar daca par ca nu duc nicaieri, ele au de fapt un sens pentru care ni se arata. Nu exista drumuri proaste. Exista drumuri pe care daca mergem experimentam si invatam, drumuri care ne scot de multe ori din zona de confort. Insa numai datorita lor evoluam.

Asa a fost si este si in cazul meu. Am trudit ani de zile sa merg pe un anumit drum, credeam ca intr-acolo e menirea mea. In timp ce mergeam pe acel drum, am realizat ca inima mea batea spre alt domeniu. Si am inceput un nou drum luand-o de la zero. Nu mi-a fost frica niciodata sa incep totul de la zero.

Si asta se intampla pentru ca intotdeauna am simtit ca am alaturi calauzirea divina. In acel moment, aceea era cea mai buna alegere pe care o puteam face. Viata e complexa si ne poarta intr-un flux continuu de energie. Ce am inteles pe parcurs a fost ca a trebuit sa invat sa devin flexibila pentru a ajunge sa imi fie bine.

Am invatat acest dans al flexibilitatii trecand prin experiente care m-au transformat profund ca om. Relatiile cu toti oamenii din viata mea, maternitatea, varsta maturitatii…toate au pus o amprenta extrem de importanta asupra mea.

Dintre toate acestea maternitatea a fost cea mai mare si mai frumoasa provocare a mea. M-a scos de enorm de multe ori din zona de confort. Mi-a fortat limitele si m-a adus uneori si in pragul disperarii 🙂 M-a adus in situatii in care nu mai functiona nimic din ceea ce credeam ca poate functiona. Ce teorie? Ce carti? Ce experienta personala? Pe teren altfel sa vad lucrurile.

Atunci cand te privesc patru ochisori mici care isi cer drepturile si nu stii cum sa reactionezi intr-o situatie de criza, asta da iesire din imaginea de mama perfecta pe care mi-o faurisem singura. Au fost zile intregi in care m-am indoit de capacitatile mele de a modela si a indruma cele doua suflete ce mi-au fost incredintate pe acest pamant.

Au fost zile in care am cazut rau in butoiul depresiei si din care nimeni nu putea sa ma scoata. Nu mai stiam daca fac bine ceea ce fac, daca merg pe drumul cel bun, nu mai stiam cine sunt si ce vreau. Incotro e drumul meu? Sensul vietii mele?

Stiam ca nimeni nu ma poate ajuta. Eu eram singura care putea sa faca ceva. Nu intelegeam de ce am ajuns sa am atat de multi nervi, de ce plang atat de des. Nu intelegeam cum de alte mame par atat de impacate cu ele insele, par atat de relaxate iar eu eram un butoi de anxietate. In tot zbuciumul meu am avut insa mereu un reper la care sa ma intorc: privirea din ochii sotului meu.

El ma incuraja, el imi vorbea bland si ma ajuta sa ma destresez. Dorea sa ma faca sa simt si eu cat de buna mama sunt si ca toate eforturile mele nu vor ramane nerasplatite intr-o zi. Dar amandoi stiam ca numai de mine depinde sa trec la urmatorul pas. Sa ies din sentimentul de neputinta in care inotam. Sa incep sa ma vad cu alti ochi.

Iar acel moment a venit in clipa in care am realizat ca am o datorie fata de mine si tot ceea ce am adunat in acel cos minunat de care iti povesteam la inceput. Imi pierdusem pe drumul vietii pe undeva, nu se stie pe unde, puterea personala. Nu mai stiam cine sunt si ce vreau. Noptile albe ale unei mame nedormite cu lunile si cu anii nu iti mai permit sa gandesti logic, echilibrat. Ce sa mai visezi la scopul vietii tale? Nu, esti un robot care face zi de zi aceleasi automatisme pe care le-a invatat.

Insa cand totul se transforma intr-un chin pentru tine si ceilalti, cand nu mai poti zambi autentic, cum mai poti sa speri ca esti versiunea ta cea mai buna?

Cum s-a produs transformarea? In niciun caz peste noapte. In primul rand am constientizat starea in care eram, am analizat-o si am decis ca din acel moment sa incep sa fac pasi, oricat de mici pentru a trece intr-o noua etapa. Consistenta a fost cheia in toata aceasta ecuatie. Mi-am luat angajamentul de a face actiuni constante care sa duca la gasirea unui nou drum pe care sa merg.

Si astfel mi-am regasit puterea interioara. Si am dorit sa ajut si alte mame care trec prin situatii similare sa isi gaseasca sensul vietii. Numai o femeie care a trecut pe acolo te poate intelege si iti poate da o mana de ajutor autentica.

Misiunea mea este sa ajut femeile sa isi gaseasca glasul, sa vada culoarea din viata lor, sa nu uite sa se bucure de tot ceea ce le ofera viata clipa de clipa. Sa nu uite cat de puternice sunt, sa isi vada inteligenta, sa isi aprecieze calitatile si sa si le promoveze. Lumea are nevoie de tine, draga mea! Asa cum esti: autentica, sensibila, nebunatica, ghidusa, guraliva.

De aceea am inceput proiectul meu de suflet fix acum un an, tot de ziua mea: site-ul bucuriiesentiale. Pentru a-ti arata tie, celei ce intri aici si ma citesti faptul ca tesem si impletim in fiecare zi culori si bucati de viata…experiente care definesc sensul vietii noastre. Iar pe mine m-au ajutat pe tot acest nou drum uleiurile esentiale. Cele puternic parfumate care m-au facut sa ma indragostesc definitv de ele.

Ele mi-au fost sprijin puternic in momentele mele de neincredere dar si cand eram fericita. Mi-au readus calmul si m-au ajutat sa imi domolesc anxietatea mea nativa. Am trait atat de multe experiente minunate datorita lor incat nu voi avea vreodata suficient de multe cuvinte pentru a le multumi pentru ce mi-au adus in viata.

Eu cred cu toata inima mea in aceste minuni ale naturii, le-am vazut efectele si le daruiesc la randul meu lumii intregi. Dorinta mea e sa fac cat mai multe femei sa isi regaseasca puterea interioara, sa si-o consolideze si cu ajutorul ei sa transforme vieti. Imi doresc ca fiecare femeie puternica sa aiba in poseta sa un ulei esential de calitate. Sa aiba in casa sa aromele pure care schimba energia locurilor si a oamenilor.

Si tu poti fi o zana magica pentru tine si familia ta! Eu chiar asa am devenit pentru cei dragi 🙂 Oricine poate, important este sa vrem sa ajutam si sa schimbam calitatea vietii oamenilor.

Ce imi doresc acum, de ziua mea? Imi doresc ca tu, suflet de femeie care citesti aceste randuri sa nu uiti de copilul interior ce inca locuieste in inima ta! Sa nu uiti ca ai in tine o comoara ce trebuie aratata lumii! Sensibilitate, frumuseste, tenacitate, ambitie in fiecare zi a vietii tale! Bine ai venit alaturi de mine pe acest drum!

Picatura cu picatura, ne transformam pentru a fi maine inspiratia de care au nevoie alte suflete frumoase de femei: fiica ta, sora ta, mama ta, prietenele tale.

Ce frumoase suntem toate atunci cand ne canta sufletul de bucurie pentru ca reusim sa exprimam in afara toata bogatia de culori ce zace in noi!

 

 

 

Please follow and like us:
20