Uleiuri esentiale pentru motivatie – reteta


motivatie

Odata cu inceputul de saptamana multi dintre noi se simt total lipsiti de motivatie pentru ceea ce au de facut in zilele ce urmeaza. Sentimentul acela de luni dimineata sigur nu ne-a ocolit pe niciunul dintre noi in decursul vietii.

Tragi de tine, abia te imbraci, te mai intinzi putin pe canapea inainte de a pleca de acasa, incerci sa te motivezi cu o cafea tare inca de dimineata. Si mai si intarziem in drum spre serviciu. Suna cunoscuta imaginea, nu e asa? 🙂

Avem la dispozitie o multime de solutii pentru a elimina acest gen de sentiment din viata noastra. In primul rand este bine sa fim constienti de ceea ce traim zi de zi, daca traim bucuria sau ne mintim pretinzand ca avem o viata buna.

Nimeni in afara de noi nu poate sti daca la finalul zilei am mai adaugat o zi frumoasa, plina de experiente in sacul vietii. Suntem singurii responsabili de ceea ce traim. SI nu e pacat sa nu ne facem zilele frumoase, in conditiile date ale fiecaruia dintre noi?

Pentru aceasta trebuie sa existe o motivatie puternica zi de zi, care te face sa te dai jos din pat, sa doresti sa evoluezi inca putin in ziua respectiva.

Uleiuri esentiale pentru motivatie

Astazi va propun o reteta, o combinatie de uleiuri esentiale pe care sa le folositi in fiecare zi, dimineata si seara. Si asta pe termen lung, atata timp cat veti dori pana cand simtiti ca se va produce o schimbare in felul vostru de a aborda viata de zi cu zi.

Retete miracol exista numai in masura in care si omul constientizeaza unde gandeste gresit, unde ar putea sa mai schimbe modul de a aborda viata sa. Nu putem mereu sa aratam cu degetul catre ceilalti si sa luam mereu postura de victima. Avem puterea in noi de a schimba multe! Iar schimbarea trebuie sa inceapa cu tine! Ai in tine o putere fantastica de a face asta!

Asadar, avem o combinatie din urmatoarele uleiuri esentiale: Santal, Rozmarin, Ylang Ylang si Lamaie. Acestea se pot difuza in aromadifuzor pe parcursul zilei.

Concomitent cu difuzarea, punem intr-un recipient 10 ml de ulei fractionat de cocos in care adaugam 5-6 picaturi in total din aceste uleiuri esentiale. Dimineata, dupa dus, incepem sa ne masam talpile, urcam spre genunchi cu miscari circulare. Masam pulpele, soldurile, abdomenul, mijlocul, sanii, spatele, gatul si ne trecem la final mainile prin par.

Repetam masajul bland si seara inainte de culcare. In timp ce ne masam, repetam afirmatia : „Sunt plin/plina de motivatie!”

Nu uita, drag prieten, cheia intotdeauna a fost si este in mainile tale. Tu detii puterea de a face din ziua de azi o zi plina de satisfactii. Iti spun asta pentru ca am trecut pe ambele sensuri ale acestei strazi.

Nu m-am nascut stiind cum sa abordez toate situatiile de care ma izbesc. M-am simtit de multe ori descurajata si da, fara pic de motivatie in fata unei zile sau a unei saptamani. Insa am ales sa invat, am ales dezvoltarea personala, am ales sa fac tot ce pot pentru a razbi.

Asta fac si in momentul de fata. Invat si practic. Repet si trag concluzii. Ma ajustez pe parcursul drumului si ma deschid tuturor posibilitatilor. Pentru ca viata mea, ca si a ta este o continua evolutie!

Te imbratisez cu drag,

Virginia 🙂

 

Ai mai multe intrebari la care doresti sa gasesti raspuns? Scrie-mi AICI si spune-mi care sunt problemele cu care te confrunti si spre ce doresti sa te indrepti in alegerile pe care le faci.

Please follow and like us:
20