Mese savuroase – Salata de Linte
Mesele noastre pot fi pline de savoare sau plictisitoare. Iti poti rasfata simturile pana la cel mai inalt nivel sau poti sa nu simti absolut nicio placere in urma mestecarii bucatelor alese.
Mesele adevarate tin de un ritual pornind de la momentul in care pleci spre piata avand energia exploratorului si pana in momentul in care ai luat si ultima bucatica de mancare si ai inghitit-o. Apoi multumesti tuturor fiintelor si plantelor care au facut posibila aceasta experienta magica prin care ai trecut!
Este vorba de multa prezenta in actul de a prepara alimentele si a manca bucatele de pe masa. Este un intreg act de cunoastere, rasfat si iubire.
Astazi iti prezint o reteta simpla. Cu cat sunt mai simple retetele, cu atat pastrezi mai mult din calitatea ingredientelor si eviti procesarea inutila a lor. Viata ar trebui sa fie si pentru tine despre simplitate si continut adevarat.
Salata de linte
- 1 cana de linte verde
- 4 morcovi taiati cubulete
- 4 tulpini de telina apio
- 1/2 cana de ceapa rosie taiata cubulete
- 1/2 cana patrunjel tocat
Dressing
- 3 linguri de otet de vin rosu
- un praf de sare de buna calitate(eu am descoperit recent sarea neagra de Himalaya care are un parfum deosebit)
- 1/2 lingurita de mustar Dijon
- 1 catel de usturoi zdrobit
- ulei de masline extravirgin(dupa preferinte)
Se lasa lintea la inmuiat cateva ore pentru a se activa apoi se fierbe intr-o oala cu apa din belsug in jur de 20 de minute. Ea trebuie sa fie bine fiarta insa atentie, sa nu se transforme in terci.
Morcovii, telina si ceapa se taie bucatele. Patrunjelul se toaca fin. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si atunci cand lintea e fiarta, adaug-o si pe ea.
Separat pregateste dressingul amestecand otetul, mustarul, sarea, usturoiul si uleiul de masline. Eu prefer sa nu adaug prea mult ulei de masline chiar daca este sanatos, pentru ca orice ulei nu face decat sa ingreuneze digestia. Intr-o salata de acest gen pun maxim o lingurita de ulei(in conditiile in care peste zi nu am mancat alte mancaruri cu grasimi suplimentare).
Simplu. Savuros. Hranitor.
Te invit sa te bucuri de aceasta reteta si daca te inspira si ti-a placut, te invit sa o recomanzi prietenelor tale si sa o distribui tuturor acelora care pretuiesc mancarea savuroasa si preparata cu atentie si iubire 🙂
Atunci cand avem mintea la momentul prezent si atentia in corp, putem medita chiar si in timp ce ne pregatim propria mancare delicioasa 🙂
Namaste!
Virginia