Miscarea de dimineata-intre stil de viata si beneficii


miscarea

Bine te-am regasit, suflete! 🙂

Este luni, afara ploua si ceasul desteptator a sunat. Norocul meu ca aseara m-am bagat in pat mai devreme(pe la 10.30) ceea ce pentru mine este o performanta.

Asta pentru ca de obicei mai stau sa mai citesc pe telefon diverse articole si lucruri ramase neterminate din ziua ce tocmai se incheie. Da, stiu, este un obicei tare nesanatos insa mi-am propus sa lucrez la el in acest an. Si astfel am inceput sa fac pasi timizi. Dar te voi tine la curent cu evolutia performanetelor mele in acest domeniu. 🙂

Asadar in aceasta dimineata mohorata mi-am alocat timp pentru miscare. In casa. Pe covor. Pe salteluta mea de yoga. Daca nu ai asa ceva, nu e o problema, important e sa nu aluneci.

Am inceput ziua fara uitatul in telefon. Pentru ca stiu ca m-ar deturna de la ceea ce am de facut. Am deschis laptopul si Youtube-ul si am ales cateva compilatii de exercitii pentru dimineata. Le vei gasi si tu atunci cand vei cauta. Exista o bogatie de materiale pe Youtube.

Am facut in jur de 40 de minute de execitii de flexibilitate, activarea articulatiilor, exercitii de respiratie si de conectare cu Mama Pamant, cu Soarele, Aerul, Apa.

Sincer? Ma simt extraordinar dupa aceasta serie. Stiam asta de dinainte? Da. Insa din pacate, comoditatea m-a facut in multe zile sa raman statica si sa imi spun(prin mintea cea care minte si nu oboseste niciodata) ca pot amana.

Stii ce se intampla atunci cand aman? Incep sa ruginesc. Sa intepenesc. Sa ma simt ca un lemn. Rigida si automat, starea din corp o simt apoi in minte, in emotii, in intreaga mea atitudine. Vioiciunea mea dispare.

Gandurile mi se incalcesc in cap. Claritatea dispare. Incep sa ma intreb tot felul de intrebari existentiale al caror raspuns de cele mai multe ori e pesimist.

Si am reusit sa observ aceste patternuri pentru ca de ani de zile sunt foarte atenta la ceea ce traiesc in corpul meu si la mesajele sale si ale mintii. Nu pot sa spun ca sunt aceasta persoana Mindfull insa sunt pe aceasta cale.

Mintea mea ma pacaleste deseori spunandu-mi ca am lucruri mult mai importante de facut si urgente(daaahhh!…). Insa vine la un moment dat si momentul cand jap! Ma trezesc! Si realizez in ce minciuna traiesc.

Crede-ma: nimeni si nimic nu e mai important decat ceea ce ai de facut tu cu tine si viata ta.

Daca spui ca nu ai timp(pentru ca asta e scuza mea cea mai frecventa) trebuie doar sa iti reorganizezi programul. Asta am facut eu de cateva zile.

Pentru a avea timp sa practic inviorarea de dimineata, inseamna ca trebuie sa ma trezesc mai devreme.

Pentru a ma trezi mai devreme, inseamna ca trebuie sa imi dorm cele 8 ore de somn ideale insa bagandu-ma in pat mai devreme.

Asta inseamna ca seara sa nu mai am acel timp in care sa citesc articolele mele preferate.

Pot face asta?

Desi nu imi place, da, pot face acest lucru si imi pot gasi astfel timpul necesar pentru miscarea de dimineata care stiu si simt ca imi aduce numai beneficii.

Cand voi apuca sa imi citesc acele articole? M-am gandit si la acest aspect. Fie peste zi, in vreo pauza in care pot sa imi aloc 10-15 minute. Fie deloc pentru ca stiu ca la mine vor ajunge numai acele informatii de care am abosluta nevoie in evolutia mea. Universul va gasi calea de a mi le aduce in fata ochilor intr-un fel sau altul.

Ordinea in viata presupune o serie de alegeri asumate. Fie ca ne plac sau nu. Insa disciplina ne este necesara. Pentru ca astfel putem sa tinem pasul cu ceea ce ne propunem sa facem. Si nu ajungem ca viata sa ni se intample si sa ne traiasca.

Ceea ce vreau sa iti transmit in final nu este neaparat cat de benefice ne sunt miscarile de dimineata. Sunt sigura ca stii toate aceste lucruri.

Te invit insa sa te gandesti astfel la urmatorul aspect: cat de mult esti prinsa in obisnuintele vietii tale si iti spui si tie si celorlalti ca nu ai timp pentru schimbare? Iar schimbarea aceasta poate fi in n domenii.

Cat de des te amagesti?(Stiu, nici mie nu imi place sa constat ca ma amagesc…ce sa mai si recunosc asta in fata familiei mele?)

Insa in momentul cand vezi acel BENEFICIU obtinut in urma schimbarii, ea se produce cu usurinta. Cauta mereu acel beneficiu in fara caruia sinele tau sa fie fericit si sa iti multumeasca. Si astfel vei putea face schimbarea.

Mintea mea clara si agera precum si corpul flexibil inca de la primele ore ale diminetii au fost beneficiul meu.

 

Te invit ca astazi sa te gandesti la ce anume ai vrea sa implementezi nou in viata ta insa ai amanat mereu. Gaseste acel beneficiu care sa iti faca inima sa cante prin activarea obiceiului si da-i o sansa.

Daca nu acum, atunci cand?

 

Imbratisari calde si fresh iti trimit intr-o frumoasa si ploioasa zi de luni! 🙂

Virginia

Please follow and like us:
20